Beeren punsch – avagy a legfinomabb puncs Bécsből

Beeren punsch – avagy a legfinomabb puncs Bécsből

Beeren Punsch recept

Minden évben ellátogatunk Bécsbe az adventi vásárokra. Két dolog mindig biztos: forrócsoki tejszínhabbal a Schönbrunn kastélynál, és Beeren Punsch a Karlsplatzon.
Forrócsoki+tejszínhab, jó dolog, mindenki ivott már, bár hozzátenném, hogy a jó forrócsoki majdnem olyan mintha puding lenne, na és ez olyan!

És hát a Beeren Punsch… Na igen, vele hosszú barátságot kötöttünk. Amikor először ittam, ahogy hazaértünk, elkezdtem keresgélni a recepteket. Igen ám, de amiket találtam, ránézésre nem igazán adták vissza azt, amit ott ittunk, mert annak rumos utóíze van, a legtöbb recept meg általában csak bort ír. Így nem maradt más hátra, mint a kísérletezés, hogy megalkossam azt, ami a lehető legjobban hasonlít az emlékeimre. Ez a recept pedig a következő (az alapja az ismert recept).

– 2 liter víz
– 3-4 erdei gyümölcsös vagy ribizli ízű fekete tea filter
– 450 g gyorsfagyasztott bogyós gyümölcs
– 0,5 liter vörösbor – de én “kész forralt bor” italt szoktam venni, pl. Aldiban kapható
– fahéj ízlés szerint (én kb 1 teáskanállal szoktam)
– szegfűszeg (kb. 10 szemet szoktam egy teatojásban beletenni, így nem kell keresgélni ha kész)
– cukor, méz ízlés szerint, ki mennyire édesszájú (én kb. 100 g cukrot szoktam, és 2-3 evőkanál mézet)
– 1-2 dl rum (olcsóbb verzióból, pl. Sütő, bátran mehet bele az egész üveg)

A rum kivételével mindent beleteszek a vízbe, felforralom, pár percig hagyom főni. A rumot csak akkor öntöm bele, miután lekapcsoltam és hűlt egy picit, hogy ne párologjon el az alkohol.
Azért elég ütős kis ital, szóval garantáltan mindenkit felmelegít ebben a zimankóban!

Kommentek