Egy akció előélete

Egy akció előélete

Pár nap múlva, december 4-én indul az év utolsó akciója az oldalon. 15 táskát gyűjtöttem össze, ezek nagy többsége vadonatúj tervezés.
Lehet, hogy sokan nem is gondoltátok volna, de egy ilyen akciót több hetes, sőt 1-2 hónapos előkészület előz meg!
Kicsit megmutatom, hogy milyen a kulisszák mögött. :)

Először is tudom már magamról, hogy legalább 1 hónap kell nekem, hogy a rendelések mellett legyen elég időm és energiám ráhangolódni az új darabok megtervezésére. Emiatt amikor körülbelül kijelölöm fejben az akció időpontját, legalább egy hónappal előtte már elkezdek anyagokat nézni, rajzolgatni.
Mivel most egyébként is sok a rendelés és kicsit meg vagyok csúszva, két hónapot adtam magamnak. (Tehát már október elején elkezdtem gondolkodni ezen a mostani akción.)

Ez az én imádott filofaxom, amiben a fél életem benne van. Többek között minden táskatervem és ötletem.

Tehát először elkezdek gondolkodni a színeken. Ezt mindig befolyásolja az aktuális évszak, és az ezzel kapcsolatos érzéseim, hangulatom. Ha megvan a színvilág, elkezdem nézegetni az anyagokat. (És ilyenkor jön az, hogy borul minden elképzelésem, mert meglátok egy anyagot, ami annyira tetszik, hogy az addigi tervek felét törlöm.)
Ha megvannak az anyagok, megveszem/megrendelem őket. Azért is jó, hogy adok magamnak mindig legalább egy hónapot, mert ha rendeltél már tőlem, lehet, hogy te is belefutottál abba, hogy egy anyagra 2-3 (vagy több) hetet kell várni.

Amikor megláttam ezt a műszörmét, azonnal tudtam, hogy egy fehér színű charmot fogok párosítani hozzá. Utána teljesen véletlenül láttam meg egy üzletben ezeket a kis fa angyalkákat. Rögtön felvásároltam a készletet! :D

Általában amikor az anyagok megvannak, azzal egy időben körvonalazódik is a fejemben egy-egy kész táska. Ezeket mindig vázlatosan lerajzolom, és vezetek egy listát, hogy mennyi táska lesz, milyenek is lesznek, és kikalkulálom az anyagmennyiséget, fémkellékeket, stb. – és ezek tudatában az árakat.

Szóval most ott tartunk, hogy megvan minden terv, és alapanyag, és jöhet a táskakészítés.
Erről és a továbbiakról holnapután folyt.köv.! :)

Kitehettem volna egy pamacsos gyönyörű hangulatfotót, de amikor tervezek, néha ilyen a fejem. :-P

Kommentek